ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

حذف موتورهای برقی از جزیره کیش چرا و چگونه؟

 

حذف موتورهای برقی از جزیره کیش چرا و چگونه؟

علاقه مندان به موتورسواری در کیش و یا کیشوندانی که به خاطر شغل شان ناچار به استفاده از این وسیله نقلیه هستند، بهتر است با ما همراه باشند تا در رابطه با چگونگی ورود موتورهای برقی به جزیره کیش مطلع شوند.

چگونگی ورود موتورهای برقی به جزیره کیش

در سال 83 ورود و شماره‌گذاری موتور سیکلت‌های بنزینی در جزیره کیش ممنوع اعلام شد تا جزیره از هرگونه آلودگی صوتی و هوا و حجم زیاد تصادفات در امان باشد و به همین دلیل عنوان لقب شهر بدون موتور را از آن خود کرد. با اتخاذ این تصمیم موتورهای برقی بی صدا وارد جزیره شدند نه تنها هیچ صدایی تولید نمی‌کردند بلکه میزان آلودگی‌شان صفر بود و سرعتش هم به گونه ای نبود که بشود با آن ویراژ داد و یا خطر آفرین برای خود و دیگران باشد.

با وجود اینکه در ابتدا حذف موتورهای بنزینی با اعتراض مردم رو به رو بود، اما کم کم موتورهای برقی بین اقشار مختلف جا پیدا کرد. به خصوص موتورهای برقی بین طبقه متوسط و ضعیف جزیره که بیشتر به مشاغل خدماتی مشغول بودند محبوب شد.

اما چه شد که با وجود فواید زیاد این موتورها تصمیم به حذف آنها گرفتند؟

افزایش استفاده از موتورهای برقی و بی صدا بودنشان باعث سوانح رانندگی و فوت تعدادی از ساکنان و گردشگران شد و همچنین عدم ممانعت بسیاری از خانواده‌ها از سوار شدن فرزندان کم سن و سال خود باعث بروز سوانح ترافیکی بسیاری در جزیره کیش گردید.

حال چرا مسئولان تصمیم گرفتند به جای حل مشکل به پاک کردن صورت مسئله اکتفا کنند؟

سرگرد ایمانی نسب، رئیس پلیس راهور کیش گفت: بعد از سال 94 موتور‌ شارژی‌هایی که برخلاف مصوبه شورای ترافیک وارد جزیره کیش شده بودند بعد از توقیف توسط پلیس به گمرک جهت خروج از جزیره تحویل داده می شوند.

وی ادامه داد: در تاریخ 20 آبان 93، شیوه نامه ورود و تردد موتورهای شارژی در جزیره کیش تصویب شده بود، مشخصات موتورهایی که می توانند در سطح جزیره تردد داشته باشند، سرعت و شرایط و محدوده تردد و مسئولیت نظارت بر اجرای شیوه نامه تعیین شده و همچنین طول عمر مفید این موتورها که در شیوه نامه 5سال تعیین شده، از سال 94 به بعد ورود موتور شارژی به جزیره ممنوع شد، در نتیجه باید مشخص گردد که چه کسانی در سال‌های 95 و 96 موتور شارژی وارد کردند.

وی افزود: ساماندهی این موتورها را در دستور کار قرار داده ایم و بدین ترتیب موتورهایی که قبل از سال 94 وارد شده‌اند به وسیله موسسه ورزش و تفریحات سالم، در حوزه تفریحی و گردشگری و تردد معابر ساماندهی خواهند شد. تا به امروز نتیجه‌ای در این رابطه حاصل نشده، اما موتورهایی با تخلفات رانندگی توقیف شده‌اند بیشترشان مدل 95 و 96 هستند که در صورت مراجعه صاحبان آنها ترخیص می‌شوند اما می بایست از جزیره خارج شده و به گمرک برای خروج از جزیره منتقل شوند.

رئیس پلیس راهور کیش گفت: ورود این موتورها در معابر و خیابان‌ها باعث نارضایتی مردم و ناوگان خودرویی است و همچنین مشغله کاری پلیس را به همراه دارد که اکثر اوقات پلیس باید به یک‌سری از تصادفات ناشی از موتورهای شارژی معطوف شود و نظر پلیس جهت جایگزینی موتور شارژی، دوچرخه است زیرا معابر تردد وجود دارد و راکبان این فرصت را خواهند داشت تا در معابر خاص خود دوچرخه سواری کنند.

سالانه شاهد چند مورد فوتی درسوانح مربوط به موتورهای برقی هستیم که بیشتر تصادفات فوتی به خودروهای شخصی یا کرایه شده تعلق دارد. در همه شهرهای ایران موتورهای بنزینی تردد دارند، هر وسیله نقلیه‌ای مزایا و معایب خود را دارد و یکی از مهمترین وظایف اصلی راهور رسیدگی به سوانح ترافیکی است. اینکه همه موتورهای شارژی به مرور زمان از جزیره خارج شوند تصمیمی است که نیازمند بازنگری و فراهم سازی شرایطی برای تردد قانون‌مند این وسایل نقلیه می باشد.

پازوکی مدیر اجتماعی معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان یکی از اعضای اصلی شورای ترافیک بیان کرد: اگر چه این قانون در زمان گذشته های نیز به تصویب رسیده است، اما می بایست بیشتر به آن تاکید شود. ساماندهی موتورهای شارژی به عهده موسسه ورزش بوده که تاکنون برای حل این مهم اقدام موثری صورت نگرفته است.

وی افزود: و اما چرا در این مدت به ورود موتورهای برقی نظارت نشده سوالی است که گمرک باید پاسخگو باشد.

دهقانی معاون اداره گمرک گفت: گمرک ایران در حوزه واردات کالا به کیش هیچ وظیفه‌ای ندارد و این موضوع را باید شرکت توسعه و تجارت کیش بر عهده داشته باشد.

جلالی مدیر شرکت توسعه و تجارت کیش اذعان کرد: ما اجازه ورود هیچ محموله موتور برقی را به صورت قانونی و رسمی به جزیره نداده ایم هر محموله‌ای که وارد جزیره کیش شده به صورت غیر رسمی و به صورت قاچاق بوده.

پاسخ مسوولان حاکی از یک مساله مهم است چرا هیچ نظارتی بر ورود موتورهای برقی قاچاق صورت نگرفته است؟

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
0 کاراکتر
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما