دیدنیهای استانبول
جزاير نه گانه استانبول
در سواحل زیبای استانبول تعدادی جزیره زیبا که اصطلاحا جزایر نه گانه نامیده میشوند وجود دارند که به جزایر شاهزادگان هم مشهور میباشند . در زمان بیزانس جزایر نه گانه به تعبیدگاه شاهزادگان تبدیل شده بود . ادر حال حاضر این جزایر با توجه به شرایط آب و هوایی خوب و وجود کلبه های چوبی خود که متعلق به قرن نوزدهم می باشد به مقصدی مناسب برای گذراندن تعطیلات در روزهای گرم تابستان تبدیل شده است . از معروف ترین این جزایرمیتوان به جزیره بویوک آدا اشاره کرد که در این جزیره میتوان از گردش با کالسکه و یا سپری کردن ساعاتی در سواحل زیبای جزیره لذت برد . جزایر کنیالی ، صدف ، بورگاز و هی بلی آدا نیز از دیگر جزایر مطرح این منطقه هستند .
با کشتی های مسافر بری موجود در سواحل بخش اروپائی و یا آسیايی استانبول میتوان به این جزایر عزیمت کرد . در تابستان گرم استانبول نیز اتوبوسهای دریایی موجود در منطقه کاتاباش مسافران را به این جزایر منتقل میکنند
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
کاخ دلما باغچه استانبول
کاخ ششصد متری دلما باغچه استانبول در ساحل اروپایی تنگه بسفر بنا شده . نمای بیرونی کاخ دلما باغچه بوسیله سلطان عبدالمجید اول در قرن نوزدهم میلادی بنا شده .از زیباییهای خاص کاخ دلما باغچه میتوان به سالن بزرگ کاخ با پنجاه و شش ستون در آن و چهلچراغ زیبا به وزن چهار و نیم تن که حدود هفتصد و پنجاه لامپ دارد اشاره . پیش از این در کاخ دولما باغچه برای لذت و تفریح اهل کاخ پرندگان گوناگون از سرتاسر دنیا گردآوری و نگهداری میگردید .همه ساعتهای کاخ بر روی ۹:۰۵ ایستاده هستند ، ساعتی که بنیانگذار ترکیه نوین یعنی مصطفی آتاتورک، در همین کاخ در دهم نوامبر سال سی هشت میلادی دار فانی را وداع گفت . شایان ذکر است تور لیدرها ی کاخ توریست ها را به کاخ راهنمایی میکنند. این تورها در ساعات پر بازدید هر پنج دقیقه یک بار و در ساعات معمولیتر هر بيست و پنج دقیقه یکبار برگزار میشود . تور کامل کاخ دلما باغچه معمولا دو ساعت به طول میانجامد .
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
تنگه بسفر
گشت و تفریح با قایقهای قدیمی و سنتی در تنگه بسفر یکی از لذتهای فراموش نشدنی سفر به استانبول است . تنگه بسفر در واقع جدا کننده دو قاره اروپا و آسیاست . سواحل تنگه بسفر ترکیبی است از تمدن گذشته و امروز از نظری مدرنیته و تکنولوژی امروزی و سنت و سادگی گذشته را کنار هم به رخ بیننده میکشد . هتل های مدرن و ویلاهای چوبی قرار گرفته در حاشیه ساحل در کنار کاخهای پر شکوه مرمرین که در نزدیکی قلعه های سنگی روستائی و روستاهای کوچک ماهیگیری بنا شده زیبایی این منطقه را مضاعف کرده . گردش با قایق یکی از بهترین راههای دیدنیهای اطراف تنگه بسفر است .
با گشت و گذار در این منطقه توسط قا یق گردشگران این امکان را دارند تا ساحلهای اطراف تنگه بسفر را از نزدیک بازدید کنند . گردشگران برای گردش با قایق در این نواحی میتوانند از ایستگاه امین انو سوار بر قایق شوند . درصورت تمایل به استفاده از قایقهای اختصاصی جهت گردش ، در اطراف منطقه خلیج آژانسهای مخصوصی وجود دارد که با مراجعه به آنها می توان به گشت و گذار پرداخت. در این آژانسها تورهای نیم روزه شبانه یا روزانه نیز ارائه میشود .
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
برج گالاتا استانبول
برج گالاتای استانبول كه بیش از شصت متر ارتفاع دارد در سال 1348 ساخته شده . وقتی خورشید غروب میكند از بالای این برج منظره چشم نوازی از تنگه بسفر را میتوان مشاهده كرد . ضمن اینکه شما می توانید از رستورانها و مراكز تفریحی نزدیک به این محل هم بازدید كرده و استفاده نمایید .
کیزکولسی یا برج دختر : یکی از چشم نواز ترین جاذبه های استانبول به حساب می آید. برج دختر در ناحیه ورودی خلیج استانبول قرار دارد. ا گر اینکه این برج در قرن 12 ینا نهاده شده ولی بنای فعلی آن متعلق به قرن 18 میلادی است
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
موزه هنرهای اسلامی استانبول
ابراهیم پاشا از نزدیکان ، مشاور و صدراعظم سلیمان بود، که در نوجوانی در یونان به اسارت سپاه ترک درآمده و به عنوان برده به خانهداری امپراطوری گماشته شد . او در توپکاپی به عنوان نامه رسان مشغول شد ، در همین زمان بود که با سلیمان که با او همسن بود آشنا شد ، هنگامی سلیمان به پادشاهی رسید او به سمت صدراعظمی نائل گشت .سلطان خود قصر را نیز به او هدیه داد و سال بعد نیز خواهر خود را به عقد او درآورد. البته این دوستی دیری نپایید . توانایی ، قدرت و نفوذ او بر سلطان چنان پر رنگ بود که رشک سایرین را برانگیختبه خصوص ، حسد روکسلانا همسر سلطان را . روکسلانا همسرش را قانع کرد که ابراهیم پاشا دشمن است و سلطان در ۱۹۵۳ دستور قتل او را صادر کرد. این موزه در سال ۱۵۲۴ به فرمان وزیر اعظم بنا شد . این بنا بزرگترین اثری بود که در تاریخ دوره امپراطوری عثمانی ساخته شد. مجموعه موزه شامل آثاری از قرون هشتم تا نوزدهم میلادی است.بارز ترین آثار موزه نمایشگاه بسیار زیبایی از خوشنویسی و ابزار خوشنویسی ، فرمانهای شاهی، طغراها، و نسخ خطی آرایش یافته میباشد . در وسیعترین تالار قصر رحلهای قرآن نفیسی از قرن شانزدهم ، مینیاتورهای ترکی و مجموعه بسیار نفیسی از قدیمی ترین فرشهای دنیا وجود دارد . ضمن اینکه در این موزه ، سرامیکهای ارزشمند، اشیاء فلزی و چوبی هنری و پارچههای قدیمی نیز در معرض ديد بازديدكنندگان قرار ميگيرد .
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
پارک مينياتورک استانبول
پارک مینیاتورک استانبول به شما این امکان را میدهد تا تقریبا همه دیدنیهای ترکیه را با هم ببینیددر این پارک بیش از صدو بیست مدل مینیاتور در ابعاد کوچک بصورت موزه فضای باز تعبیه شده است .این پارک در منطقه قدیمی سوتلوجه - گلدن هورن استانبول در سال 2002 گشایش یافت .
با بازدید از این پارک در واقع در ترکیه گشتی زده اید از آثار استانبول مثل شهرهای زیرزمینی و طبیعت شگفت انگیز صخره های گوءرمه و کاپادوکیا و اوچ حیصار نئوشهیر ، كاخ هیدیو استانبول ، قصر توپ کاپی استانبول ، مسجد سلطان احمد استانبول ،موزه و سورهای شهر بورسای ترکیه ، مسجد خلیل الرحمان و بالیک لی گول شانلی اورفا ، مسجد و موزه ایاصوفیه استانبول ، مسجد کلیسای کاریه ، استادیوم المپیک استانبول ، برج گالاتای استانبول ، برج و جزیره دختر و پل بسفر همچنين بناهایی ازساير شهر هاي كشور ترکیه مثل معبد آرتمیس ، کاپادوکیا ، کوه نمرود ، خانه های تاریخی ماردین و کتابخانه تاریخی افس و سوملا ترابزون توربه مقدس مولوی ، محل تبدیل آتش به گلستان یا بالیکلی گول شانلی اورفا ، خانه حضرت مریم ، غار اصحاب کهف مرسین ازمیر آسپندوس آنتالیا ، آنیت کبیر آنکارا ، قدس شریف ، مدرسه دومناره ارضروم ، کلیساهای مقدس مسیحیان ، سورها و پل دیاربکر (دیارباکیر) ، نماد شهدای گلی بلو چاناق قلعه ، مسجد سلیمیه ادیرنه ، اوزون کورپو بزرگترین پل جهان در نوع خود ادیرنه، زئوگمای قاضی آنتپ و آنتالیا و...
البته این مجموعه فقط به ترکیه محدود نمیشود و در پارک مینیاتورک آثاری از سایر کشورها نیز قراردارد .
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
کلیسای سنت آنتوآن
اگر چه استانبول به شهر هزار مسجد شهرت دارد اما صدو سی کلیسای مشهور و قدیمی نیز در این شهر قرار دارند ،یکی از این کلیساها ، کلیسای سنت آنتوآن است.
کلیسای سنت آنتوآن درواقع در سال 1725 بوسیله پادشاهان عثمانی برای کاتولیک های فرانسوی و ایتالیایی هایی که در کاخ پادشاهان عثمانی مشغول بودند وهمچنین بازرگانان بنا شد ولی اما ساخت بنای کنونی در سال 1906 بوسیله معمار ایتالیایی گیولیو منگوری که متولد استانبول بود شروع و در سال 1912 افتتاح شد که به سبک نئوگوتیک بنا شده است .
این بنا در خیابان معروف استقلال قرار دارد اما موقعیت مکانی آن به شکلی است که به راحتی از خیابان دید ندارد . این کلیسا در مسیر دبیرستان قدیمی گالاتاسرای به سمت متروی بسیار قدیمی استانبول یعنی تونل و در سمت چپ واقع شده و کلیسا داخل محوطه ای است که توسط دو بنای قدیمی با همین سبک معماری محصور شده .
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
حمام خرم سلطان
گرمابه یا حمام قدیمی خرم سلطان که امروزه با تغییرات الفبا در ترکی عثمانی و خذف حرف "خ " در سال 1933 حوررم سلطان شناخته میشود یکی از حمام های قدیمی استانبول است که بوسیله معمار معروف ترک معمار سینان طراحی و بنا شده . این حمام به دستور امپراطور سلیمان برای همسر اوکراینی اصل خود روخسئلانا یا مطابق برخی از اسناد تاریخی برای خرم سلطان بنا شده بود . در سالهای بعد با اهداف مختلف از جمله محل نمایش فرش و قالی استفاده می شد در سال 2011 بعد از طی 3 سال رستوراسیون به عنوان حمام استفاده گردید
این حمام مطابق اصول اسلامی معماری شده و قسمتهای مردان و زنان مجزاست و احتمال روبرو شدن نبوده است .
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
مسجد سلیمیه استانبول
مسجد سلیمیه ادیرنه از بناهاب مهم معمار استانبولی و ترک قوجا سینان است که در اوج پختگی كاری و تجربه خود در سن هشتاد سالگی ساخته از آثار معماری مهم دنیاست. در زمان امپراطور سلطان سلیم دوم در سال 1456 و در طی شش سال بنا شد.
ادیرنه شهری است که به خاطر رودهای متعدد پل های تاریخی فراوان دارد. یکی از این پلها پل مریج یا مجیدیه است که در سال 1842 ساخته شده و 263 متر طول دارد. در بین قاراآغاج به ادیرنه قرار گرقته است که نزدیک مسجد سلیمیه است. . البته تاریخ برخی پلهای ادیرنه به قرن دوازده میرسد اما پلی که شما بتونید در طی تورها ببینید همین است که به مسجد سلیمیه هم نزدیک است.
ادیرنه شهر مرزی ترکیه با بخش ترک و مسلمان نشین باتی تراکیای یونان است. ادیرنه کلا استان کوچکی است با جمعیت چهارصد هزار نفر .
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
کلیسای سئوئتی استفان استانبول
کلیسای بلغارها یا کلیسای سئوئتی استفان (1898)، به سبک نئو گوتیک و نئو باروک از کلیساهای زیبای استانبول است. این کلیسا اولین کلیسای پره فابریک و جزء اولین بناهای پره فابریک در تاریخ معماری دنیاست و از این نظر اهمیت خاصی دارد. همچنین یکی از آخرین کلیساهای مانده پره فابریک با آهن پرشده (دوءکمه دمیر) و یکی از مهمترین آنها این کلیسا است. و فولاد است. این کلیسا در یکی از سمتهای تاریخی استانبول در گلدن هورن و سمت بالات - فنر است. سمت قدیمی فنر نزدیک ده کلیسا و سیگناگوگوس دارد.
با شدت گرفتن اختلافات بیم مسیحیان و با توجه به اینكه که اقلیت بلغارهای استانبول که برای زندگی و کار به استانبول آمده بودند در کلیساهای رومی عبادت می کردند ، دولت عثمانی بر آن شد تا کلیسایی برای آنها بسازد و یک مسابقه بین المللی(اولوسلارآراسی یاریشما) اجرا شد که یک شرکت اتریشی برنده و ساخت کلیسا در وین اتریش تمام شده و از راه رود تونا و دریای قارادنیز به استانبول آورده شد. دارای وزن نزدیک پانصد تن بوده و دارای سبک معماری نئو گوتیک و نئو باروک ميباشد .
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
بازار کاپالی چارشی (قاپالی چارشی ) استانبول
بازار کاپالی چارشی دارای طراحی ویژه ای بوده به خاطر معماری ویژه اش از سوی بسیاری از نهادها مانند اتحادیه بازارهای مسقف جهان به عنوان معماری خارق العاده هشتم دنیا انتخاب شده . بازار کاپالی چارشی استانبول که ساختاری حلزونی دارد یک بازار کاملا سرپوشیده است و وسعت آن چهل و پنج هزار متر مربع میباشد . در داخل این بازار تعدادی مسجد و مدرسه نیز بنا شده است . ازحیث گوناگونی اجناسی که در این بازار عرضه میشود نیز این بازار کم نظیر است .
کاپالی چارچی همچنین مرکز انتقال اجناس به آسیا ، قفقاز و اروپا به شمار میرود . اگرچه در این بازار اجناس قدیمی و عطیقه از قدیم همچنان وجود دارد اما برند ها و مارکهای به روز دنیا نیز در کاپالی چارشی حضور دارند .
اجناس و کالاهای زیر به وفور در این بازار عرضه میشوند:
فرش ، قالیچه ، جواهرات ، صنایع دستی و تزیینی از برنز ، مس و اشیای سرامیکی ، چرم ، کیف و کفش ، پوشاک و هزاران کالای دیگر .
در سال 2011 کاپالی چارشی میزبان پانزده میلیون گردشگر بود و توانست رتبه اول را در اروپا از این حیث کسب کند .
چند نکته جالب در مورد کاپالی چارشی :
این بازار دارای قدیمی ترین بانک دنیا می باشد.
این بازار قدیمی ترین بازار سرپوشیده دنیاست و جزو میراث ثبت شده یونیسف است
این بازار بزرگترین بازار دنیا از حیث مساحت است
کاپالی چارشی دارای آتش نشانی خصوصی و پلیس مستقل میباشد
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
موزه یخی استانبول
این موزه یک موزه معمولی یخی نیست و دیدن آن شگفت انگیز خواهد بود .این موزه که یخهای آن از کشور سوئد و مگاپول استانبول جمع شده دارای دمای 5 درجه زیر صفر و 365 روز باز است . در این موزه 34 هیکل جالب و کشتیهای ویکینگ به طول 7 متر و یک خانه ویکینگ نیز طراحی شده است اما قالب آن هر 6 ماه تغییر میکند.
این موزه زیبا که در روزهای بهاری کیف بردن از زمستان و دیدن تصاویر زیبا از جانداران، تجربه قطب شمال ، نوشیدن کافه و آب میوه در ظروف یخی و عبور از تونلهای زیبا و بررسی وقایع ورود ویکینگها به استانبول یا میکلاگارد به قول ویکینگها را امکان میدهد و با هزینه 23 میلیارد تومان در داخل بزرگترین مرکز خرید و فروش اروپا یعنی استانبول فروم که هزینه ای بالغ بر 1.25 تریلیون تومان دربرداشت و نیز در نزدیکی بزرگترین آکواریوم اروپا قرار گرفته است.
این موزه مساحتی بالغ بر 1400 م.م داشته و برای دیدن آن لباسهاس اسکیمویی رایگان در اختیار شماست. 70 تن از یخهای موزه از رودخانه تورن سوئد خریداری شده و 100 تن از مگاپول استانبول جمع شده است و ورود به موزه از طریق تونلهای یخی زیبا صورت میگیرد.
در بخش اول ورود ویکینگها به استانبول در سال 880 توضیح داده شده است و نقشه جالب آنها و به خاطر زیبایی استانبول ویکینگها به آن اسم زیبای میکلاگارد یعنی سرزمین حفظ شده را داده اند حتی یک دست نوشته از یکی از ویکینگها به اسم هالودان به یک سرباز ویکینگی در ایاصوفیه یافت شده است، در بخشی دیگر اسکاندیناوی و قطب شمال را برای شما تداعی میکند . در بخش سوم هنر یخی در روشنایی سحر انگیز همراه با توشیدن آب میوه جات در لیوانهای یخی در بوزبار(بار یخی) و بصورت رایگان را به شما امکان میدهد.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
موزه پرا استانبول
علاوه بر ایاصوفیه (چهارمین مکان پربازدید جهان) توپ قاپی بزرگترین موزه جهان اسلام ، کاریه مهمترین موزه جهان مسیحیت ، دولماباغچه شاهکار قصرها، موزه آرکئولوژی سومین موزه عنی جهان و ... ، استانبول موزه های بسیار زیبای هنری و گالریهای فوق العاده با نمایش شاهکارهای جهانی هم دارد که حتی دست کمی از موزه های بالا نیز ندارند .
موزه پرا یک موزه هنری در منطقه بئی اغلو که شیک ترین مدطقه در قرون 17-18 بوده است که از سوی سونا و اینان کراچ در سال 2005 افتتاح شد .بنای زیبای موزه اثر معمار آشیلی مااوسینوس در سال 1893 میباشد که قبلا هتل بریستول نام داشت اما بعد از تصمیم به موزه شدن توسط معمار سینان غنیم تغییراتی در آن دادن شد.
بنا 5 طبقه است که در 2 طبقه اول اشیای خود موزه از جمله کلکسیون" آنادولو آغیرلیک و اولچولری" و" چینی های کوتاهیا " و در بخش تابلوها کلکسیون اوریانتالیست که در آن بیش از 300 تابلوی نقاشی از نقاشان اروپا مابین قرون 17-19 که تاثیر گرفته از فرهنگ عثمانیان است نمایش داده میشود.
همچنین تابلوی معروف عثمان حمدی بئی موسس موزه توپ قاپی با عنوان کاپلوم باغی (توسباغا گروهونون آنا آدی) نیز نمایش داده میشود.در بخشهای بعدی بدون استثنا همیشه آثار یک هنرمند مشهور به نمایش در می آید در سال 2006 کلکسیون جئن دوبوفت ، 2007 کلکسیون جی پی مرگان ، 2008 کلکسیون جان میرو و جوزف کودلکا و...از جمله آنهاست.
موزه دارای بخش آرت شاپ است که کتابهای متنوعی در آن میتوانید بیابید از جمله کتابهایی در مورد آثار موجود در استانبول و کتابهای هنری ،کتابهایی برای کودکان، پوستر کارت پوستال و...
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
کلیسای آیاتریادای استانبول
اگرچه استانبول به شهر هزار مسجد شهره است اما باید گفت صدها کلیسای تاریخی نیز در این شهر وجود دارد که برخی جاذبه های گردشگری نیز دارند . کلیسای آیاتریادای استانبول از آن جمله است .
کلیسای آیا تریادا در میدان تقسیم ( میدان تکسیم ) استانبول و نزدیک خیابان استقلال استانبول قرار گرفته است . این کلیسا ی زیبا در سال 1800 ساخته شده است و به ارتودوکسهای یونانی استانبول تعلق دارد . این کلیسای دیدنی که هنوز هم دآن برنامه های مذهبی انجام میشود دارای معماری داخلی فوق العاده با آیکونها و طراحی های چذاب و دیدنی با فرسکوی رنگ میباشد . این کلیسا دارای دو برج ساعت نیز می باشد . در قسمت خارج کلیسا نیز یک حیاط با درختان زیاد وفضای سبز زیبا به چشم میخورد .
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
کلیسای پاماکاریستوس – مسجد فتحیه
کلیسای پاماکریستوس یکی از شاخص ترین کلیساهای دوره بیزانس در استانبول است ، این کلیسا یکی از نمونه های مشهور معماری دوره پالاایلوگان در کنستانتینوپل استانبول بوده و بعد از آیاصوفیه و موزه کلیسای کورا یا کاریه دارای بیشترین موزاییک بیزانتین است.
این کلیسا داخل دیوارهای اسطنیول یا همان سورهای استانبول در ناحیه تاریخی گلدن هورن واقع شده است.در مورد تاریخ ساخت آن بسیاری عقیده دارند اثر در سال 1071-1078 ساخته شده اما بیزانتین شناس سوییسی ارنست ممبری اعتقاد دارد کلیسای پاماکاریستوس در قرن هشتم ساخته شده است.
تا سال 1587 حتی بعد از فتح کنستانتینوپل استانبول که امروزه شهزستان فاتح یکی از 39 شهرستان استانبول است بصورت کلیسا بود تا اینکه در سال 1591 امپراطور سلطان مراد سوم بعد از فتح گرجستان و قفقاز به افتخار این پیروزی اسم مسجد فتحیه را به این کلیسا داد و امروزه قسمت به عنوان موزه فتحیه اسطنبول نام نهاد.در سال 1948 موسسه های مشهور بیزانس شناسی آمریکا و دومبارتن اویکس بعضی قسمتهای این موزه را مرمت کردند.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
كاخ بئیلربئیی
كاخ بئیلربئیی در سال 1861 به فرمان امپراطور عبدوالعزیز به جای یک كاخ چوبی ساخته شد. ساخت آن چهار سال طول کشید و پنج هزار کارگر در ساخت آن همكاری کردند ، معمار آن بالیان بود.در ناحيه خارجی و دکوراسیون داخلی به همراه شیوه تزئینی غرب از موتیف های ترکی و شرق نیز استفاده شده و تلفيقی از هنر شرق و غرب است.
از آنجا که سلطان عبدوالعزیز به دریانوردی و دریا علاقه زیادی داشت در فضاي پایینی كاخ از تابلوهای دریا و کشتی (دنیز و گئمی ) به فراوانی استفاده شده است.
این كاخ دو طبقه از بيست و شش اتاق ، شش سالن و شش حمام تشکیل می شود و همه اشیا مثل مبلمان های اتانتیک ، قالیها ، پرده ها و دیگر اشیا اوریجینال باقی مانده اند. از جاهایی که جلب دقت می کند تزئینات جبهه طرف بسفر ، باغچه های تمیز ، سالنی که وسطش حوضی هم است و پله های اسپایرال است. در حیاط پشتی یک حوض یزرگ ، تراسها و اسطبل اسبها که نمونه با ارزش و زیبایی از اسطبلها در آن دوره است.
این كاخ تا سال 1970 به شكل فعال بود و از آنجا که كاخ تابستانی بوده و تجهيزات و سازو كار سردکنی نداشته در وسط سالن ملاقات حوض بزرگی بنا شده تا هم خنک کند و مانع از شنیده شدن سخنان ملاقات هم باشد .
در ناحيه ساحلی در دو كاخ کوچک که براي دیدن منظره بسفر بوده مهمانان بزرگی مانند همسر امپراطور ناپلئون سوم خانم ایوگئنیه در سال 1869 ، امپراطور اتریش فرانس جوزف ، شاه ایران ناصرالدین شاه ، کرال 3 نیکولاس روسیه در سال 1936 ، امپراطور عبدوالمید دوم بعد از افتادن از تخت قدرت و رفتن به سلانیک زمانی که جنگ بالکان روی داد به این كاخ آورده شد و همینجا وفات کرد.