ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

برج میلاد تهران

برج میلاد نام آسمان خراشی چند منظوره است که در شمال غربی تهران ، پایتخت ایران قرار دارد . برج میلاد بلندترین برج ایران ، چهارمین برج مخابراتی و هشتمین برج بلند جهان است . این برج با  هزار متر زیربنا از نظر وسعت کاربری سازه رأس برج در میان تمامی برج های دنیا مقام نخست را دارد . این سازه به خاطر ارتفاع بلند و شکل ظاهری متفاوتش ، تقریباً از همه جای تهران نمایان است و از این رو ، یکی از نماد های پایتخت ایران به شمار می آید . این برج به منظور رفع نیاز های مخابراتی و تلویزیونی تهران ساخته شده است .

برج میلاد و مجموعه یادمان بخش کوچکی هستند از طرح بزرگ شهستان پهلوی که پیش از انقلاب اسلامی ایران طراحی شده و در دست احداث بود .

پیشنهاد ساخت یک برج و تالار نمادین برای شهر تهران در سال ۱۳۷۰ مطرح شد و در پایان سال ۱۳۷۲ ، محل کنونی از میان ۱۷ نقطه پیشنهادی ساخت آن برگزیده شد .

 

ساخت :

 کلنگ ساخت این برج در سال ۱۳۷۶ با نام میلاد به زمین زده شد . ساخت این برج ۱۱ سال به درازا انجامید . در ۸ سال نخست تنها ۴۰ درصد از برج تکمیل شده بود ، اما با سرعت بخشیدن به پروژه ۶۰ درصد بعدی در ۳۰ ماه ساخته شد .

 

بازگشایی :

 پس از ۱۱ سال از شروع ساخت و در روز ۱۶ مهر ۱۳۸۷ ؛ برج بازگشایی شد . این مراسم را بیش از ۲۵۰ خبرنگار ایرانی و خارجی پوشش دادند .

 

موقعیت مکانی برج و ساختمان راس آن :

برج میلاد تشکیل شده از ستون اصلی سازه و راس . ستون اصلی یک سازه بتونی با مقطع هشت ظلعی است که حدود 80 هزار تن وزن دارد و ارتفاع آن به 315 متر می رسد این بدنه که اصطلاحاً شفت نامیده می شود به جدید ترین روش ساخت یعنی قالب لغزان ساخته شده است . عملیات ساخت بدنه دی ماه 77 شروع شد و دی ماه چهار سال بعد به پایان رسید . سازه راس برج میلاد مرتفع ترین ساختمان 12 طبقه دنیاست . با اینکه فقط سه برج بلند تر از برج میلاد در دنیا وجود دارد ، در هیچ کدام چنین عمارتی در ارتفاع تعبیه نشده است . ساخت یک سازه به بلندی 68 متر با اجزای لوله ای شکل از نظر سازه یک کار پیچیده و دشوار است حالا به آن اضافه کنید که این سازه عظیم باید در ارتفاع 300 متری از سطح زمین نصب شود ، یعنی جایی که سرعت باد سرسام آور است و البته باید کاملاً ایمن باشد آنقدر که مردم بتوانند به راحتی از امکانات آن استفاده کنند .

دقت کار فنی در ساختمان برج به قدری است که همه قطعات برای خودشان شناسنامه ای دارند که تمامی مشخصات قطعه شامل اینکه ماده اولیه قطعه چه بوده ، از کجا تهیه شده ، قطعه کجا تولید شده و چه کسی مسئول کنترل و بازرسی آن بوده است . برای کار هایی مثل جوش دادن قطعات هم این فرایند طراحی شده است ، به طوری که معلوم است یک جوش کی انجام شده چه کسی جوشکار آن بوده و چه کسانی کنترل و تایید کر ده اند .

برج مخابراتی - تلویزیونی میلاد همچنین نماد اقتدار و عزم ملی ملت مسلمان ایران و جمهوری اسلامی ایران خواهد بود تاسیس موزه انقلاب اسلامی نیز عاملی است که می تواند برای اشاعه فرهنگ ملی تأثیر به سزایی داشته باشد وجود این بخش در کنار سایر اجزا مجموعه قداست و ویژگی جهت دهنده ای داشته باشد . هدف اصلی مرکز ارتباطات بین المللی تهران ، فراهم سازی تسهیلات به منظور توسعه و ساماندهی ارتباطات و همکاری های بین المللی در جهت شکوفایی اقتصاد کشور و آزاد سازی اقتصاد کشور از صادرات تک محصولی است . مجموعه مرکز تجارت بین المللی ، مرکز جشنواره ها و همایش ها و هتل به عنوان یک مجموعه کامل در کنار برج مخابراتی تهران از مزیت نسبی به وجود آمده ، بهره خواهند داشت . هر چند هر یک از فعالیت های مرکز می توانند اهداف مستقلی را تعقیب کنند اما در مجموع این اهداف از سویی در راستای هدف اصلی و برای تحقق آن به کار گرفته می شوند به همین لحاظ ابتدا اهداف اصلی هر یک از فعالیت ها مورد بررسی قرار گرفته و سپس سایر اهداف آن مورد توجه قرار می گیرد.

 

کاربری :

 برج میلاد با هدف احداث سازه ای به یاد ماندنی و به عنوان نمادی برای شهر تهران و به منظور رفع نیاز های مخابراتی و تلویزیونی تهران ساخته شده است . کارکرد های عمده این برج به شرح زیر است .

• ایجاد و گسترش شبکه دسترسی بدون سیم به اطلاعات Wireless Access Network

• ایجاد زیرساخت مناسب برای سیستم های جدید تلویزیونی دیجیتال MVDS ، DVB

• بهینه سازی پوشش رادیو تلویزیونی FM ، UHF ، VHF

• گسترش و بهینه سازی پوشش شبکه های بی سیم و پی جو .

• ایجاد جاذبه گردشگری و بهره مندی از فضا های گردشگری ، تجاری و فرهنگی ( رستوران گردان ، سکوی دید ، گالری هنری ، گنبد آسمان ، موزه انقلاب اسلامی )

* کاربری های هواشناسی و کنترل ترافیک

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
0 کاراکتر
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما