باغ ارم شیراز
باغ ارم یکی از نمونه های کامل سبک معماری قاجاریه است . این بنا در زمان ناصرالدین شاه بنا شده و در نوع معماری پیروی مشهودی از ساختمانهای دوره زندیه و صفویه دارد
بنای اصلی باغ ارم که در حال حاضر موجود است در سمت مغرب باغ قرار دارد. این بنا ی سه از نظر معماری، نقاشی، حجاری، کاشی کاری و گچ بری شاهکاری از معماری دوره قاجار به حساب میاید . طبقه همکف را یک تالار اصلی به نام حوضخانه تشکیل میدهد . دو طرف این حوضخانه دو راهرو ساخته شده که به پلههای طبقع بالا منتهی میشوند . در دو طرف راهروها نیز دو سالن بزرگ وجود دارد . کنار سالن ضلع جنوبی آشپزخانه ای بزرگ موجود است . طبقه دوم بنا در وسط ایوانی بزرگ با دو ستون بلند دارد. در پشت ایوان یک سالن بزرگ واقع است و دو جانب آن دو راهرو میباشد که بالای آن دو گوشوار است و چهار اتاق نیز در طرفین راهروها است.
در ضلع جنوبی این طبقه هم در بالای آشپزخانه طبقه زیرین یک آشپزخانه وسیع و به همان اندازه وجود دارد. طبقه سوم در وسط دارای یک سالن بزرگ مانند سالن طبقه دوم است و در دو طرف این سالن دو راهرو وجود دارد .. دو ایوان نیز در دو طرف همانند ایوانیهای طبقه دوم و درست بالای آنها وجود دارد . بالای آشپزخانه طبقه دوم در طبقه سوم به صورت تراس بنا شده .
هشت باب اتاق هم در جنوب ضلع شمالی عمارت اصلی و چسبیده به آن وجود دارد. این اتاق ها در سال های اخیر ترمیم شده که کارهای مدیریت باغ در آنها انجام میشود .
اما به لحاظ گیاه شناسی درختان باغ ارم را میتوان به دو دسته درختان غیر مثمر و درختان مثمر دسته بندی کرد
درختان غیر مثمر باغ ارم: سرو ناز، کاج، افرا، ارغوان، بید مجنون، سیاه بید، زبان گنجشک، بید مشک، سپیدار، و اکالیپتوس.
درختان مثمر باغ ارم : انار، ازگیل، نارنج، خرمالو، گردو، زردآلو، بادام، سیب، به و گلابی.